Past jouw thuiskantoor wel bij jouw persoonlijkheidstype?

Negen uur, je klapt jouw laptop open. Even beginnen met de mail. Twintig minuten later sta je alweer op voor je tweede kop koffie. Eigenlijk is het ook wel fijn om tussendoor even te stretchen zodat je wat minder stijf bent. Oke, en de was kan er ook wel even in. Klinkt dit bekend? Grote kans dat jouw thuiskantoor gewoon niet past bij jouw persoonlijkheidstype. Volgens onderzoek zijn het er zelfs zestien, onderverdeeld in verschillende termen. Niet zo gek dus dat je jouw perfecte inrichting gewoon nog niet hebt gevonden. Nu we steeds meer en langer thuiswerken is het belangrijker dan ooit om er een thuiskantoor samen te stellen waar jij je het best tot je recht komt. Wij deden het voorwerk en maakten een kleine gids voor jou, met alle persoonlijkheidstypen in een notendop.

Analisten

Als architect begin je doorgaans voorbereid de dag. Je hebt alles zorgvuldig opgeschreven in jouw planner om je drukke leven overzichtelijk te houden. Je beschikt over een rijke verbeeldingskracht wat je goed van pas komt in het dagelijks leven. 

Een logicus is een nieuwsgierige uitvinder met een onverzadigbare honger naar kennis. Op jouw bureau liggen boeken om je te helpen binnen jouw werkveld. Wanneer je voor langere tijd niets nieuws leert, voel je je onvervult. 

Bevelhebbers zijn geliefder dan de naam doet vermoeden-ze zijn dappere leiders die vanuit een positieve intentie het voortouw nemen. Jouw motto: waar een wil is, is een weg.

Debaters zijn slimme mensen die goed van pas komen tijdens een discussie. Je slaat een intellectuele uitdaging niet af maar bent ook goed in luisteren. Je bent bedachtzaam en zeer communicatief vaardig. 

Analisten zijn het meest gebaat bij een minimalistisch interieur. Een die niet teveel afleid en waar alles een functie heeft. Zo blijft alles ordelijk zodat jij je kan focussen op wat er echt toe doet.

Diplomaten

Als advocaat houdt jij je een beetje afzijdig, je blijft liever wat mysterieus. Toch ben je een bevlogen idealist die vecht voor zijn of haar normen en waarden. Onrecht brengt je uit balans.

Als bemiddelaar kan je alle goede doelen die je steunt bijna niet meer bijhouden. Je bent enorm altru├»stisch en verwerkt de wereld graag in gedichten en verhalen. Opladen staat voor jou gelijk aan je terugtrekken. 

Protagonisten zijn charismatische leiders die de aandacht van hun luisteraars goed vast weten te houden. Je weet een verhaal duidelijk over te brengen en hebt een sterke overtuigingskracht.

Een campagnevoerder is een sociale vrije geest. Je hebt het talent om elke situatie positief te bekijken en houdt er niet van om binnen de lijntjes te kleuren. 

Diplomaten zijn het meest productief binnen een rustige omgeving met veel natuurlijke materialen. Niet te veel toeters en bellen, maar rustige kleuren en planten om jezelf in de juiste headspace te plaatsen. 

Schildwachten

Praktisch en gericht op de feiten. Iedereen die jou kent, kan op je bouwen. Je houdt je aan jouw woord en gaat gestructureerd te werk. Je bent een echte logisticus.

Als verdediger ben jij zeer toegewijd en zal je er alles aan doen om voor jouw geliefden klaar te staan. Iedereen die aan hen komt, moet eerst door jou heen. Je bent een echte rots in de branding en een geluk voor ieder die jou kent.

Leidinggevende persoonlijkheidstypen zijn uitstekend in het voortouw nemen. Je bent een geboren manager en erg ambitieus. Met jouw helikopterview verloopt alles op rolletjes.

Als consul wordt je geliefd door velen met jouw behulpzame persoonlijkheid. Jouw liefdevolle houding en talent om mensen te ontzorgen maken je erg populair.

Strijdwachten krijgen het meeste werk gedaan in een omgeving omringt met warme kleuren en knusse hoekjes. Er moet immers ook wat energie teruggegeven worden voor al het werk wat jij verricht. 

Verkenners

Virtuozen zijn dappere onderzoekers. Je bent nieuwsgierig naar allerlei nieuw soort materiaal wat je kunt gebruiken en deinst niet terug voor een nieuwe uitdaging.

Als avonturier ben jij altijd op pad naar een nieuwe bestemming. Je zit niet graag stil en hebt het liefst een creatief beroep. Je staat altijd open voor nieuwe indrukken en mensen.

Op het randje leven is niks nieuws voor een ondernemer. Je bent een echte thrill seeker en houdt niet van voorspelbaarheid. Daarnaast ben je zeer sensitief en observerend en laadt je op door een nieuw avontuur aan te gaan of een avond de boel op stelten te zetten.

Je bent je hele leven al een entertainer geweest; bij jou is het nooit saai. Jouw aanstekelijke energie en enthousiasme maakt je een geliefd persoon en iedereen die jou kent wordt een beetje verlicht door de energie die je uitzendt.

Verkenners gedijen het best binnen een eclectische omgeving waar er elke keer weer ruimte is voor verandering. Hoe langer je kijkt, hoe meer nieuwe dingen je ontdekt.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *