Een kleine woning? Zorg voor meer opbergruimte in je huis!

inrichting_kleine_woning

De woningprijzen schieten uit de daken. Je betaalt tegenwoordig veel meer geld voor een klein huisje. Dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen in een kleine woning terecht komen. Hier is op zich niets mis mee, maar je moet wel genoeg ruimte hebben om al je spullen op te bergen. 

Er zijn verschillende manieren waarop jij je kleine huisje toch wat ruimer kunt maken om al je spullen in kwijt te kunnen. De ene manier is wat logischer dan de andere manier. In de meeste gevallen is het handig om met dit soort mogelijkheden rekening te houden als je het interieur anders zal willen gaan indelen. 

Het multifunctionele bed 

Wanneer je een wat kleinere woning hebt, is je slaapkamer vaak maar een paar vierkante meter. Hier kun je dan ook zeker de ruimte wel gebruiken. De ruimte kun je makkelijk creëren door een bed te kopen met opbergruimte. De bedden hebben lades waar jij bijvoorbeeld je beddengoed of ondergoed in kwijt zal kunnen. Je hoeft dan geen extra kast neer te zetten om al deze spullen in kwijt te kunnen. 

Planken aan de muur 

Naast je bed kun je in je slaapkamer vast wel wat planken kwijt. De planken zal je eventueel in de woonkamer of keuken kunnen ophangen. Dat is het grote voordeel van planken, je kunt ze overal kwijt. Je creëert er behoorlijk wat opbergruimte mee. Je kan de planken gebruiken om leuke decoratie op te plaatsen, maar de potten uit je keukentje kunnen ook makkelijk op een plankje neergezet worden. 

Een tafel met lades

De meeste mensen hebben wij een tafel in hun huis. Zelfs als je een wat kleiner huisje hebt, heb je vaak een salontafel of eetkamertafel. Deze tafels zijn ideaal om aan te zitten, maar je kan ze eventueel met lades kopen. Als je ze met lades koopt, kun je er weer heel wat in kwijt. Verder heb je ook salontafels waar je bijvoorbeeld dekentjes en kussentjes in kunt bewaren omdat ze open zijn aan de onderkant. 

Hoge kasten met extra ruimte

Op het moment dat je een wat kleiner huisje hebt, kun je beter kiezen voor hoge kasten dan voor lage kasten. De hoge kasten gebruiken de ruimte optimaal en je hebt er voor jezelf veel meer opbergruimte bij. Je voorkomt op die manier loze ruimte tussen de kast een het plafond. De hoge kasten zijn daarnaast vaak wat smaller omdat ze de hoogte in gaan. Zo hou je toch net dat kleine stukje loopruimte over. 

Een bank met opbergruimte

Naast het bed, kun je ook een bank kopen met opbergruimte. Deze banken hebben vaak een hoek die je omhoog kan tillen. Hier kun je bijvoorbeeld dekentje en kussentjes van je bank zelf in bewaren. Je kan op die manier de bank gebruiken om heerlijk op te zitten, maar ook als opbergruimte dient hij prima. De bank is namelijk het grootste onderdeel van je woonkamer in een wat kleiner huisje. Dit onderdeel kun je dan maar beter goed benutten. 

De poef met meerdere mogelijkheden

De bank en het bed waren al goede opties, maar je kan ook voor een wat kleinere variant gaan. Je kan voor een poef kiezen met wat extra opbergruimte. De opbergruimte in een poef is vaak niet al te veel, maar je kan er wel weer wat verschillende dingen in kwijt. Een poef is verder ook altijd handig om te hebben om je voeten op te leggen. Je zal hem ook kunnen gebruiken als bijzettafel of als zit poef. Er zijn heel wat opties met een poef.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *