Wake up, sunshine: maak van je slaapkamer een boutique hotel op een budget

We zouden het liefst elke ochtend wel wakker willen worden in een chique hotelkamer á la Conscious Hotel. Helaas zijn we geen miljonair, maar kunnen we wél dezelfde vibes creëren met goedkopere hacks. Met deze trucs tover je jouw slaapkamer om tot een ruimte waar je elke dag net zo relaxed wakker wordt als op vakantie.

Maak het bed een echte blikvanger

Wat is het eerste waar jouw oog op valt na het binnenlopen van jouw hotelkamer? Voor ons is het het uitzicht, maar daarna toch wel echt het bed. Slapen- naast leukere dingen die je in bed doet-is toch het belangrijkste wat je hier gaat doen. Zorg er dus voor dat het bed fungeert als een echte eye catcher waar je niet meer uit wilt komen. Dit doe je door te kiezen voor wit of ander licht gekleurd beddengoed voor die frisse en schone uitstraling. Wanneer je dit te gewoontjes vindt, waar wij het stiekem ook wel mee eens zijn, kies dan voor beddengoed met wafel effect. Voor een iets hogere prijs krijg je mooi beddengoed met een bijzondere structuur wat weer extra luxe toevoegt.

Maak een lichtplan

Dat licht heel sfeerbepalend is hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen, maar zeker in de slaapkamer kan het je nachtrust en ervaring maken of breken. Het licht in hotelkamers is zacht en romantisch en het zorgt ervoor dat je in een rustgevende stemming raakt. Om dit voor elkaar te krijgen is het slim om lichtjes op verschillende niveaus te gebruiken, dus zowel aan het plafond als op de grond en op het nachtkastje. Een lampenkap zorgt ervoor dat het licht automatisch wat vervaagt en LED lampen creëren die magische glow. Hoe zachter en geler de lamp, hoe rustgevender het gaat zijn voor je ogen. 

Kies een rustig kleurenpalet

Niemand wilt een (hotel)kamer binnenkomen en gebombardeerd worden met schreeuwende kleuren, dus een rustig kleurenpalet is hier van belang. Prikkelarme en donkere kleuren zijn hier het meest geschikt voor, dit staat elegant en intiem. Ga voor donkerblauw of groen voor een donkere kamer en een zandkleur voor een wat meer oplevende sfeer. 

Denk aan tapijt en gordijnen

De vloer heeft een enorme invloed op het algehele gevoel van de kamer, dus is tapijt hiervoor het overwegen waard. Kies hierbij ook een kleur die aansluit bij het palet op de muren om het vloeiend in elkaar over te laten lopen. Wanneer tapijt teveel buiten jouw budget ligt kan je altijd kiezen voor een groot kleed, dit maakt de kamer helemaal af. Voor de ramen zijn zware, donkere gordijnen het beste voor een luxe uitstraling.

Ga op jacht voor unieke meubels

Naast het bed zijn andere meubels belangrijke blikvangers in de slaapkamer, hier mag je best even los mee gaan. Vintage meubelzaken zoals Loods 5 lenen zich hier perfect voor. Zo zorg je ervoor dat je items verzameld die waarschijnlijk niemand anders heeft en die niet per sé van hetzelfde merk zijn, op die manier blijven ze op zichzelf staand. Waar je wel op kan letten is of de meubels dezelfde elementen hebben zoals een bepaalde vorm, kleur of materiaal, zo past het mooi bij elkaar.

Hoekjes, hoekjes, hoekjes

Hoekjes zijn gezellig, punt. Ga voor een (droog)bloemen boeket op dat mooie dressoir en zet kaarsjes neer op het nachtkastje. Koffietafelboeken doen het ook altijd goed; daar zijn ze voor. Ook hiervoor geldt: less is more, zorg ervoor dat alles bij elkaar past en dat het geen ongeregeld zooitje wordt. 

Wees je eigen housekeeping

A cluttered space is a cluttered mind, geen wonder dus dat je moeite hebt met in slaap vallen wanneer je kamer rommelig is. Waarschijnlijk een open deur, maar houd de ruimte schoon en netjes. Het makkelijkste is om elke dag tien minuten iets op te ruimen dan één keer per week hier een uur aan te wijden. Zo houdt je het overzichtelijk en wordt het geen vervelende taak. 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *