Een make-over voor je keuken

keuken

Ken je dat: je woning voelt niet meer aan als jóuw woning? Er moet veel veranderd worden en je budget is niet toereikend? Het stijgt je al naar je hoofd als je eraan denkt wát er allemaal verbouwd moet gaan worden en je ziet de kosten de pan uitrijzen. Waar te beginnen?! Denk dan bijvoorbeeld eens aan de KEUKEN en begin daar……

Wrap ‘m

Wraps maak je niet alleen meer in je keuken, maar wist je dat je tegenwoordig ook je keuken kunt wrappen? Ja je leest het goed : zelfs je keuken kan gewrapt worden. Dit is vooral een goede oplossing als je keuken kwalitatief nog in orde is, maar je uitgekeken bent op de kleur. Met wrappen wordt dan bedoeld dat je de kastdeurtjes en frontjes in je keuken met folie beplakt, waardoor je keuken een upgrade krijgt in een nieuw motief of kleur. Vergeet ook je aanrechtblad niet! Op internet vind je veel bedrijven waar je dit. folie kunt bestellen en die het folieën voor jou in een dag uitvoeren.

Als je handig genoeg bent, kun je ook besluiten om zélf je keuken te wrappen. Hiervoor vind je eveneens op internet talloze instructie filmpjes.

Schilderen

Heb je niet zoveel met wrappen, maar ben je handig of ken je handige mensen? Dan kun je ook zelf, of samen met hen je keuken in een andere kleur te schilderen. Voor het schilderen van de (houten) deuren bestaat een speciale kunstofprimer. Als je in het begin de deuren geschuurd hebt met fijn schuurpapier (na ze eerst ontvet te hebben), kun je ze vervolgens in deze primer zetten. Hierna kun je ze licht opschuren en vervolgens in de gewenste kleur lakken. Drie lagen lak zijn dan minimaal gewenst.

Na iedere laag lak kun je de deurtjes dan weer opschuren. In plaats van deze primer, bestaat er ook speciale verf voor het overschilderen van de kastjes. Meer informatie hierover vind je op internet. Op het internet zijn ook wel gedetailleerde werkbeschrijvingen hiervoor te vinden. . Of je je aanrechtblad kunt schilderen, hangt van het materiaal van je aanrechtblad af. Een natuurstenen aanrechtblad kun je bijvoorbeeld niet schilderen.

Spatscherm bij kookplaat

Denk ook eens aan de achterwand bij de kookplaat. Ook dit kun je vernieuwen. Er zijn tegenwoordig ook losse spatplaten te koop, die je gemakkelijk tegen de wand in je keuken kan bevestigen, met allerlei mooie foto- of andere decoraties erop.

Kleur en ruimte

Bepaal vóórdat je begint in welke kleur je je keuken wilt schilderen. Optisch is het beter een kleine keuken in een lichte of een neutrale kleur te schilderen. Voorbeelden hiervan zijn lichte varianten van natuurlijke tinten, wit, beige en lichtgrijs. Deze kleuren reflecteren meer natuurlijk licht, waardoor de keuken dan groter lijkt. Om die ene kleur dan tóch wat te breken, kun je ook besluiten een wand van de keuken in een afwijkende kleur te schilderen. Daardoor verleg je de focus in je keuken. Als je dit dan ook nog met de langste muur doet, dan lijkt je keuken wat langer.

Hang thee- en handdoeken op en leg vaatdoeken in dezelfde kleur neer, om het geheel af te maken.

Mis je nog wat opbergruimte en heb je nog wel ruimte aan de muur in je keuken? Dan zou je er ook over kunnen denken om nog wat planken op te hangen, die je geschilderd/gefolied hebt in de kleur van je keuken. Hierop zet je dan je servies en ook eventueel nog wat voorraad potten. Zet wel dezelfde potten en ook servies bij elkaar passend op de plank. Dit geeft een rustige uitstraling.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *