De woonkamer leuk decoreren

woonkamer-decoreren

De woonkamer is een centrale plek in je huis. Het is de plek waar je gezellig een film kijkt, maar ook waar je discussie zal voeren. Wanneer je een woonkamer leuk wilt decoreren, kan dit soms nog wel eens een uitdaging zijn. Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden. Elke woonkamer is anders, waardoor het moeilijk kan zijn om te bepalen wat er voor jouw woonkamer werkt. Gelukkig zijn er zeker manier waarop je leuk kunt gaan decoreren. 

Kleine of grote decoratie

Als eerste zal je moeten gaan bekijken of je voor kleine of grote decoratie gaat. De kleine decoratie kan het in je woonkamer soms wat rommelig over laten komen. Wanneer je grote decoratie hebt, zal dit een heel stuk minder het geval zijn. Vooral in wat kleinere woonkamers werkt kleine decoratie vaak niet. Het is dan handiger om voor een wat grotere variant te gaan. 

Kleine decoratie kan wel leuk staan als je bijvoorbeeld een plank aan de muur hebt hangen. Een plank kun je vol zetten met decoratie, zonder dat het er als rommelig uit ziet. Er zit dus echt een verschil in waar je de decoratie neer gaat zetten. Grote decoratie kun je ergens opzetten of op de grond laten staan. Kleine decoratie is meer bedoeld voor wat hogere plekken speciaal voor decoratie. 

De hoeveelheid decoratie

Wanneer je leuke decoratie in je huis wilt hebben, is het wel belangrijk dat je niet te veel decoratie in je woonkamer hebt. Je kan het beste de decoratie over je hele huis verspreiden. Op het moment dat alles opgepropt in de woonkamer staat, zal je direct zien dat alles erg vol lijkt. Dit kun je beter voorkomen, omdat je jezelf vrij moet kunnen voelen in je eigen woonkamer. Anders kun je een wat bedrukt gevoel krijgen. 

Je kan het beste kijken naar de ruimte die je hebt. Vaak is het handig om niet meer dan 2 decoraties naast elkaar te zetten. De focus ligt dan op deze twee leuke decoraties, zonder dat het als te veel over zal komen. Op een plank zal je wel wat meer decoratie kunnen zetten. Het is wel handig om hier wat meer ruimte tussen te laten. Anders ziet het er alsnog vrij voluit. 

Muurdecoratie

Veel mensen vergeten vaak dat je de muren ook gezellig kunt decoreren. Je hoeft niet altijd overal van alles te hebben staan. Je kan je woonkamer al heel erg vrolijk maken door de juiste dingen aan de muren te hangen. Schilderijen zijn leuke decoraties, maar ook foto’s vallen hieronder. Je kan allerlei leuke herinneringen aan de muren hangen. Je kan daardoor direct een veel warmer gevoel krijgen van je eigen woonkamer. 

De muur decoratie kun je ook maken door fotobehang op te hangen. Het fotobehang is dan een soort schilderij. Daarnaast kun je de muren vol hangen met lampjes om een mooi effect te maken met je muurdecoratie. Door licht op een goede manier te gebruiken, zal je direct zien dat de muurdecoratie op een veel mooiere manier uitkomt dan dat het uit zal gaan komen zonder al het licht. 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *